VIDEO PREMIERA: LUMBERJACK - KDO

Mlada rokenrol zasedba Lumberjack predstavlja sveži singl z videospotom "Kdo" v ekskluzivni video premieri.

 

"Bistvo rokenrola je v stiku s prešvicano publiko!" trdi fronta Rok Ahačevčič. Čeprav je bend mlad, si je v preteklih dveh letih s trdim in predanim delom prislužil koncerte v polfinalu Špillige, na festivalih Švic in Vransko Summer Night ter kot predskupina zasedb Big Foot Mama, Šank Rock in Mi2. Prav s slednjimi so fantje v dogovorih za dalgoročno sodelovanje kot predskupina na samostojnih koncertih.

Poleg Roka zbrana vrsta šteje tudi kitarista Robija Glača, Jako Novaka na basu, Blaža Kusterja na bobnih in svežega člana Davida Podgornika na tolkalih.

SINGEL »KDO«

V ustvarjanju avtorske glasbe sodelujejo vsi člani zasedbe. "Komad nastavlja ogledalo romantičnim pričakovanjem o odnosih, nas samih in svetu ter poudari, kako bolje bi bilo, če bi se ljudje šli igro odprtih kart, brez nepotrebne drame!" o sporočilu povedo njeni člani. Komad, ki ga bo uho prepoznalo po ulovljivem kitarskem rifu in prepričljivem drajvu, pa so Lumberjack zapakirali v surov rockovski zvok. Kot sami pravijo: "Brez cukra in šminke."

O VIDEU

Video, ki so ga oktobra snemali s producentom Urhom Pircem, v ospredje postavi peklensko situacijo. Protagonistov svet je obrnjen na glavo, zato večino spota fronta Rok tudi visi z glavo navzdol. Snemanje je potekalo na zapuščenem podstrešju in kopalnici, člani benda pa niso varčevali z make-upom.

NA SNEMANJU SI JE ZLOMIL HRBET

Na snemanju je prišlo do nezgode. Vokalist in kitarist ter so-avtor glasbe in besedila Rok Ahačevčič je v zadnji ponovitvi kadra izgubil tla pod glavo, padel na hrbet in zlomil enega od vretenc. Po tednu dni v bolnišnici so ga odpravili na kirurgijo, a se je na srečo vse končalo dobro in ne bo trpel trajnih posledic. Dolgotrajno bo okrevanje, a Rok že pridno vadi in se pripravlja na prihajajoče koncerte. »Najverjetneje jih bom speljal sede!« se šali.

Lumberjack imajo v procesu priprave že naslednjo avtorsko skladbo, izid celometražne plošče pa načrtujejo aprila 2018.