Družina Toma Pettyja potrdila njegovo smrt

Družina Toma Pettyja je včeraj podala uradno izjavo, v kateri so potrdili smrt legendarnega glasbenika. Star je bil 66 let.

Pevca, ki bi 20. oktobra praznoval svoj 67. rojstni dan so našli v nedeljo ponoči nezavestnega v njegovem domu v Malibuju, od koder so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico. Sprva je po svetovnih medijih  zaokrožilo, da je Tom Petty umrl že v nedeljo. A očitno so bile te informacije napačne. Umrl je dan za tem, v ponedeljek.

Uradno izjavo je v imenu družine Pettyja podal njegov dolgoletni menedžer Tony Dimitriades:

Užaloščeno naznanjamo smrt našega očeta, moža, brata, vodje in prijatelja Toma Pettyja. V njegovem domu v Malibuju je v zgodnjih jutranjih urah utrpel srčni zastoj, od koder je bil prepeljan v bolnišnico UCLA Medical Center, kjer mu ni bilo več pomoči.

Ob 20.40 je v krogu družine, članov skupine in prijateljev mirno umrl.”Petty je v glasbenem svetu zagotovo pustil ogromen pečat. V 70. Letih prejšnjega stoletja se je na zemljevid zapisal kot vodja zasedbe Tom Petty and the Heartbreakers svoj lonček pa pristavil tudi v okviru superzasedbe Traveling Wilburys v kateri so bili tudi Geroge Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan in Jeff Lynne. Posnel je šestnajst albumov, dva s Travelling Willburys in dva z zasedbo Mudcrutch.