Aerosmith zaradi zdravstvenih težav Stevena Tylerja odpovedali štiri koncerte

Bostonski rockerji Aerosmith so bili primorani prekiniti svetovno turnejo Aero-Vederci Baby, zaradi nepričakovane hospitalizacije Stevena Tylerja. K sreči menda ne gre za nič resnejšega.

Aerosmith so prekinili svetovno turnejo Aero-Vederci Baby, s katero so se fantje mudili v Južni Ameriki. Preostali so jim štirje koncerti, ki pa so jih odpovedali, zaradi zdravstvenega stanja 69- letnega pevca.

Člani so na svoji Facebook strani podali uradno izjavo:Pevec Steven Tyler je na žalost zaradi nepričakovanih zdravstvenih težav poiskal zdravniško pomoč. Zdravniki so mu svetovovali počitek in mu zapovedali, da ne sme potovati in nastopati. Zadnji štirje koncerti v Južni Ameriki bodo tako odpovedani, v Braziliji, Čilu, Argentini in Mehiki. Pričakujemo, da bo Steven popolnoma okreval. S primernim počitkom in zdravljenjem bo kmalu spet na nogah in zažigal na odru. Hvala vam za razumevanje in podporo.”

Tyler je oboževalcem dejal: » Žal mi je, počutim se, da sem vas razočaral. Ne bom mogel nadaljevati turneje in izvesti zadnjih štirih koncertov. Po koncertu v Sao Paulu sem po naročilu zdravnika odletel nazaj v ZDA. Prosim, naj vas ne skrbi. .. Nisem v življenjski nevarnosti, a se moram s tem sporijeti takoj, se odpočiti, da bom lahko tudi v bodoče nastopal... Obljubljam, da se bom vrnil. Na žalost zdravje ne čaka, to pa je nekaj, česar tudi jaz ga ne morem načrtovati okoli naših koncertov. Kot pravijo, ljudje delamo načrte, bog pa se smeji... Rad vas imam, kmalu bom spet nazaj z vami."

Tylerju želimo hitro okrevanje . Prejšnji mesec pa je kitarist Brad Whitford potrdil, da skupina snema novo skladbo. Povedal je: "Pesem je glasbena ideja Joea Perryja. Snemanja smo se lotili zelo podobno, kot smo to delali na začetku kariere. Zelo rokenrol je.«

Bojazni, da se bodo fantje kmalu upokojili torej ni.