Gene Simmons in Ace Frehley po 16 letih skupaj na odru

Glasbeniki so znani po tem, da v težkih časih stopijo skupaj in pomagajo ljudem kot najbolje znajo – z glasbo. Po 16 letih se bosta na odru ponovno združila basist Gene Simmons in nekdanji kitarsit skupine Kiss, Ace Frehley. Nastopila bosta v okviru dobrodelnega koncerta The Children Matter, s katerim bodo glasbeniki pomagali žrtvam orkana Harvey.

Orkan Harvey je konec avgusta v delu Teksasa in Louisiane prinesel neverjetne količine padavin, za seboj pa pustil katastrofalno škodo. 20. septembra se bo odvil dobrodelni koncert na stadionu CHS Field. Celotna sredstva bodo šla v roke neprofitni dobrodelni organizaciji The Children Matter, namenjeni pa bodo žrtvam orkana Harvey.

Simmonsu in Frehleyu se bodo na odru pridružili tudi Cheap Trick ter nekdanji Eagles kitarist Don Felder.

Vse kaže na to, da si je Ace vedno bližje  s člani skupine Kiss; pevec Paul Stanley se je kitaristu pridružil na albumu priredb Origins Vol. 1, Gene pa je Frehleyu priskočil na pomoč pri dveh skladbah, ki jih bo kitarist dodal na prihajajoči album.

Julija je Ace Frehley spregovoril o morebitni združitvi: “Lahko sem odkrit z vami. Je zadeva, na katero nisem pritiskal in je nekaj, o čemer Paul in Gene nista govorila z mano. Če bodo fani zahtevali združitev, bom poskrbel za to, da Simmons in Stanley ne bosta mogla reči ne.