Festival Čipkarija 2017

Tudi letos ekipa Čipkarije prireja pester program desetdnevnevnega festivala, ki se začenja 17. avgusta 2017 s prireditvijo na idrijskem gradu Gewerkenegg.

Dogajanje se bo začelo z večerom elektronike, ki se bo odvijal v klubu Swenak. Nadaljevalo se bo  z Reggae nightom, ko bosta nastopili skupini Reggalution in The Indicals. Za vse športnike bo poskrbljeno s turnirjem v paintballu, nogometu in košarki.

Dogajalo se bo tudi v popoldanskem času. Eden izmed takih dogodkov bo potopisno predavanje, lutkovna predstava in filmski večer. Organiziran bo tudi Metal night, ki se bo kakor večina dogodkov, odvijal v klubu Swenak. 

Prvič v zgodovini Čipkarije organizatorji prirejajo Cosy Mejca. To bo dogodek, ki se bo odvijal cel dan, do poznih večernih ur. Dogajalo se bo v parku Mejca, kjer se bosta z koncertom predstavila lokalni kantavtor Jakob Kobal in glasbena skupina Čedahuči

Najboljše pa kot vedno pride na koncu. To bo vsekakor zaključni koncert Čipkarije 2017. Odvijal se bo 26. avgusta, na Trgu sv. Ahacija v samem osrčju Idrije. Dogajanje se bo pričelo že v jutranjih urah. Takrat boste lahko poskušali lokalne idrijske jedi. Vse od smukavca, zeljševke, žlikrofov in najrazličnejših sladic. Ob 20:00 pa se bo prizorišče premaknilo na Mestni trg, kjer bo glasbeni oder otvorila glasbena skupina Fed Horses. Nadaljevali pa bosta skupini Zmelkoow in Josip Brass. Za tiste, ki pa jim to ne bo dovolj, bodo brezplačni avtobusi vozili do kluba Swenak, kjer se bo zabava nadaljevala z glasbeno skupino Gedore in izvrstnimi DJ-ji. Vabljeni ste, da se nam pridružite na Festivalu Čipkarija in z nami delite nastale spomine.

ULET, NE BIT ČIPKA!