Bliža se koncert leta: Green Day v Stožicah

Bliža se rock eksplozija leta – Green Day in posebni gostje Rancid, torek, 6.6.2017, Dvorana Stožice, Ljubljana.


Ameriški trio GREEN DAY, ki ga sestavljajo člani Billie Joe Armstrong, vodilni pevec in kitarist, Mike Dirnt, bas kitarist in bobnar Tre Cool, je že vrsto let v družbi globalno najboljpriljubljenih, uspešnih in vplivnih skupin sodobnega rocka.

Lani oktobra je skupina izdala novo studijsko ploščo Revolution Radio, ki jo promovira na obsežni svetovni koncertni turneji.

Skupina je pravkar zaključila severnoameriški del turneje Revolution Radio Tour, na vrsti pa so Avstralija ter Nova Zelandija. 

Poleti se prvaki melodičnega punka znova vračajo na staro celino in po dolgih devetnajstih letih prihajajo tudi v Ljubljano, kar bo en redkih arenskih nastopov Green Day v širši regiji!


Posebni gostje ljubljanskega koncerta so legendarni RANCID, ki veljajo za eno najbolj pomembnih in uspešnih neodvisnih skupin svetovne punk scene. Kritiki in ljubitelji glasbe cenijo njeno neomajno zavezanost zgodnjemu punku, tako v glasbeni ustvarjalnosti kot kritični družbeno politični ozaveščenosti.

V 26tih letih delovanja se je kalifornijska skupina trdno zasidrala med elito novega vala punka. Pod vodstvom ustanovnih članov Tima Armstronga (kitara, vokali) in Matta Freemana (bas kitara, vokali) je izdala 8 studijskih albumov, nekaj EPjev in serijo spletnih koncertnih posnetkov.