Skupina naio ssaion se vrača!

Skupina naio ssaion se po 10 letih premora vrača na koncertne odre in slovenske radijske postaje.

Skupina je pod imenom naio ssaion začela nastopati leta 2003. Leta 2004 je izdala prvi album z naslovom numedia, singlen.ss je bil nominiran za skladbo leta v Sloveniji. Leta 2005 je skupina zmagala na nekaj mednarodnih tekmovanjih, igrala kot predskupina ameriški superzvezdnici Pink, podpisala pogodbo z založbo Napalm Records ter izdala album outloud v angleškem jeziku. Album je bil distribuiran po celem svetu, prodan v preko 10.000 izvodih, za singlemissyou je bil posnet videospot, skladba themirror pa uvrščena na Metal Hammerkompilacijo.

Kombinacija ženskega vokala, električne violine in energičnih nastopov je skupini naio ssaion odprla vrata do velikih odrovširom Evrope. Nastopali so kot predskupina Apocalyptici in Ill Nino, s skupino In Extremoodigrali evropsko koncertno turnejo pred skupno 70.000 obiskovalci in spremljali Siddharto na slovenski turneji. Leta 2007 si je skupina vzela premor.

Prvi single iščem te bo izšel 4.5., na odru pa se bodo naio ssaion prvič v živo predstavili 20.5. v ljubljanskem Orto Baru.