Najbolj pričakovani rock albumi v letu 2017

Po plodnem 2016 tudi leto 2017 obljublja nekaj visoko letečih rokenrol izidov. Izbrali smo šest tistih, ki so že ob napovedi dvignili največ prahu.

U2 se po Applovi spodleteli marketinški akrobaciji z zastonjskim prenosom albuma Songs of Innocence vračajo z naslednjico, Songs of Experience.Jared Leto se je v zadnjih treh letih podvetil filmu, si prislužil "the" filmsko nagrado in posledično tudi svoje 30 seconds to Mars postavil na stranski tir. A ekipa je napovedala come-back v svoji "rock himna" maniri.


Singla "Dreams" in "Wow" napovedujeta tudi novo celometračnico alternativca Becka. Datum njegovega trinajstega albuma je bil načrtovan že na lanskem koledarju, a ga je avtor peremaknil v letošnje leto.


John Mayer napoveduje "The search for everything", sedmo ploščo, s katero se vrača v zvok, ki ga je pred desetletjem odpeljal, kjer trdno stoji še danes; v špici rokenrol kantavtorjev.


Marilyn Manson. Prihaja SAY10, logično, deseti album. Po napovedih album izide na Valentinovo, spomnimo pa tudi, da bo Manson z bendom nastopil na letošnjih tolminskih Metal Days.


Prejšnja "Battle Born", četrta plata benda The Killers je bila sprejeta bolj klavrno, zato bend polaga več upanja na prihajajočo celometražnico. V studiu sedijo že slabo leto, datum izida in naslov še nista znana.