TOP*2016*SLOROCK: NOVA IMENA

Leto 2016 je na slovenskem rokenrol parketu rodilo nekaj novih in pomenljivih imen. Naštejmo najbolj vidne, tiste, ki kažejo nadpovprečje in imena, ki so v letu 2016 pokazala, da o njih pišemo tudi v naslednjem.

Roko na srce, v uredništvu Rock Radia pogrešamo svežino podalpskega rokenrola z močnimi slovenskimi besedili in več angažmaja slovenskih rockeric, a onstran naštetega so kapacitete v porodnišnici zadovoljivo zapolnjene.  


Stray Train

Ljubljanski hardblueserji so v začetku leta izdali prvenec "JUST 'CAUSE YOU GOT THE MONKEY OFF YOUR BACK DOESN'T MEAN THE CIRCUS HAS LEFT TOWN" in z uspešno jesensko evropsko turnejo pokazali, da so sami s seboj podpisali pogodbo za nedoločen čas. Bend se je seštel šele v začetku leta 2015, a so decembra že sedeli v studiu. Komade so posneli v petih dneh!


Tidal Waves

Skoraj duo. Savinjska Klemen in Žiga sta "brothers in arms" v rokenrolu že vrsto let, nekaj neuspelih bendovskih poskusov pa ju je združilo pod zastavo imena Tidal Waves. Singla "Days are numbered" in "All is gone", slednjega sta podpisala z ličnim Duplišakovim videom, napovedujeta zrelo delo tudi v prihajajočem letu in resne ambicije po dolgotrajni zgodbi. Čeprav poslušalec ujame jasen pečat, ki ga je na ustvarjalcih pustil Tom Delonge s svojimi Angels and Airwaves, muzika Tidal Waves stoji, kot mora. Bobnarji, javite se, fanta še vedno iščeta pravo mašino s palicami.


Spotless minds

Cjele represents. Teden pred novim letom so izdali petkomadni EP "Blame The Book Of Wonder Words", še pred tem so v letu 2016 odigrali več kot 30 špilov po državi. Letnica rojstva benda je starejša, a jih je 16 gotovo najbolj pozicioniralo med SloRock ustvarjalce. Manjka jim strategije. S to postavo in kakovostjo songwritinga, bi bend lahko bolj udaril, a vse kaže, da gre za eno bolj marljivih družb, pri kateri še vse pride na vrsto.


Rock Heroes

Zaklepaj. Konec debate. Starši, sedi, 5! Tisto, ko niti ne moreš reči: "Mulci se bodo že naučili!"...saj že znajo! V uredništvu Rock Radia smo fani. Ekipa je stara med 14 in 17 let, pa žgejo do amena. Sokijevi varovanci že seštevajo plato, svoje atribute pa so dokazali na dveh feštah Rock Radia in v poletnem singlu "Japan". Predstavljajte si, čemu bomo priča, če tak bend v isti postavi ostane skupaj naslednjih dvajset ali trideset let? Šur, nekaj prostora za izboljšavo je, ampak kdo ima čas, da se izbrusi, če ne oni?


Top Stripper

Rock je živ, dokazujejo ljubljanski Striperji. Čeprav ekipa ustvarja od leta 2009, je morda največjo prelomnico doživela ravno v letu 2016 z izidom prvenca "Luck don't come cheap". Napolnjen in prešvican Orto je bil jasen pokazatelj, kakšno classic-rock fešto premore prestolnica.

Tipi so "čist not", resno, a glede na predanost članov benda, pogrešamo rezultate! Pogrešamo "singl na singl". Top Stripper so nedvomno eden bolj uigranih newcomerjev, ki dihajo kot en organizem in se jih splača poslušati in bukirati v živo!