TOP*2016*SLOROCK: NOVE PLATE

Leto 2016 je postreglo z lepim številom novih izidov na SloRock glasbenem parketu. V uredništvu Rock Radia smo izluščili nekaj tistih, ki najbolj skačejo iz bodisi ustvarjalnega ali sporočilnega povprečja ter kličejo po uspešnem nadaljevanju zgodbe v letu 2017.


*Adam*
IZGUBLJENO S SATELITOM

Adam se niso nikoli šli klasične zgodbe in tudi marec 2016 ni bil izjema. "Izgubljeno s satelitom" je EP seštevek 5 komadov, pod katere se podpiše držba, ki jo sicer poznamo iz vrst Anavrin, Srečne mladine, Lačnega Franza, Guštijevega benda in drugod.

EP je ujel širino. Adami so glasni in nežni, izpovedni in napadalni... Iz seznama štrli "Sam", pri katerem na vokalu Damirja Lisico zamenja kitarist Peter Dekleva.


*Stray Train*

JUST 'CAUSE YOU GOT THE MONKEY OFF YOUR BACK DOESN'T MEAN THE CIRCUS HAS LEFT TOWN

"Nothing further your honor", tako se dela težki bluesrock! Pri Stray Train postane jasno, da Slovenija rojeva zrele bende, pri katerih rečeš:"Pismo, karkoli primejo, dobro zveni!" In celometražnici, izšla je pred poletjem, v pomoč je bend "dobro prijemal" na jesesnki evropski turneji! Uspešno, vrnili so se z materialom za "tour video".


*Multiball* 

GIMME YOUR FIRE

Celjski punkrockerji so s četrto plato obeležili petnajsto obletnico delovanja. Komadi so ostri, z jajci in brez kompromisa, tako zvočno kot sporočilno. Jesenski prvi singl "Shotgun" pove vse: dve minuti čistega mitraljeza. Na plati je vse na mestu in končno lahko trdimo, da sta punkrock in hardcore, ki sta se v slovenskih klubih kalila v 90-tih, poleg Elvisov dobila še enega zdravega otroka.


*Prismojeni profesorji bluesa*

FAMILY

Težko pričakovana plata! In, resno...jih kdo "še" ni slišal v živo? Profesorji so po dveh letih non-stop koncertiranja po slovenskih malih in velikih odrih, luknjah, kavarnah, klubih, garažah, kulturnih domovih in open-air festivalih končno sešteli celometražnico. Seštevek komadov je navdušujoč, ljubitelji dolgih inštrumentalov pridete na račun! Uspešno leto so podpisali z izjemnim septembrskim koncertom v Križankah.