Britanski Voodoo Vegas napadajo Slovenijo s sladkorno peno

Britanski hardrockerji Voodoo Vegas, ki so se slovenski rock srenji predstavili na Pivu in Cvetju, povijajo novo celometražnico »Freak Show Candy Floss«.


Na albumu, ki je izšel pri založbi PHD, je deset pesmi v stilu modernega rocka, in dokazuje, kako daleč je skupina prišla v treh letih od izida prvenca »The Rise Of Jimmy Silver« (2013) ter lani izdanega EP-ja »Hypnotise«.

»Verjamem, da smo dozoreli kot tekstopisci in glasbeniki, in to je vidno tudi na novem albumu,« je ob izidu drugega albuma povedal frontman zasedbe Lawrence Case. »Ne glede na to, kako zelo smo uživali v snovanju prvega albuma, je bil lanskoletni EP neke vrste namig oziroma smerokaz, kaj prihaja? Vedeli smo, da imamo v sebi vse, da izdamo najboljši možen album. In zahvaljujoč dveletni turneji po Veliki Britaniji in Evropi, kjer smo bili predskupina mnogim vrhunskim zasedbam, od katerih smo se veliko naučili -tako o nas samih kot o glasbenikih in ljudeh - smo ustvarili 'Freak Show Candy Floss'. Z rezultatom ne bo mogli biti bolj zadovoljni!« pravi Case.Sveži Voodoo Vegas udarijo močno, hardrockovsko, a ostajajo trdno zakoreninjeni v resničnosti. Pesmi prodirajo globoko – od našopane »Backstabber« do strupene bluzovsko obarvane »Poison«, medtem ko se akustična balada »Sleeping In The Rain« dotakne brezdomstva.

Uvodna »Killing Joke«, s katero skupina s prstom pokaže na izprijenost sodobne družbe, ko poje »Nobody's laughing, they're smiling through the pain«, bo kmalu dobila video podobo. Zadnja pesem na albumu, »Walk Away« pa je nedvomno dokaz, kako uspešno Voodoo Vegas preklapljajo med različnimi niansami rocka. »Ta komad smo napisali zadnji teden predprodukcije albuma in je eden tistih, ki te prime za vrat in kriči, da mora biti na albumu,« pravijo Vudujevci.

»Težko je in včasih prav noro!« pravi kitaristka zasedbe Meryl Hamilton. »Ne razumite me napak, neizmerno srečni smo, da imamo priložnost delati kar počnemo. Ampak, kdor ve, kako je biti del benda, delati s polno paro, uravnotežiti službo in zasebno življenje, ve, o čem govorim.« pravi Hamiltonova.

»Naslov albuma 'The name 'Freak Show Candy Floss' izhaja iz ideje, da ljudje, ki ne živijo v glasbenem svetu, ne razumejo, zakaj potujemo ure in ure, da lahko nekaj minut igramo. Nekateri mislijo, da smo nori, neprištevni, morda čudaki. Ime albuma izhaja iz dejstva, da smo nori, neprištevni in čudaki, ki ljubijo pisanje besedil in igranje lastne glasbe. Nenazadnje pa je 'sladkorna pena' sladka in četudi so koncerti kratki, je še vedno sladko!« razlaga fronta Case.